"Johan Moorman Street" mural onthuld

April 10, 2019

 

Mural Johan Moorman op S/park onthuld

Het voormalige AkzoNobel-terrein in Deventer is een plek met een veelbewogen geschiedenis. Groei, brand, ondernemersgeest, fusies, krimp, oorlog, slachtoffers: alles passeerde de afgelopen 180 jaar de revue. Nog altijd is dit een plek vol energie, een broedplaats voor nieuwe ideeën, nu onder de naam S/park. Juist daarom past deze Street Art Streets mural van kunstenaar Johan Moorman zó goed op deze plek. Op maandag 8 april vindt de feestelijke onthulling plaats.  

Verleden en heden vastgelegd
Johan Moorman heeft een prachtige kleurrijke muurschildering gemaakt in zijn uitgesproken illustratieve stijl. Johan vindt inspiratie in retro-futuristische beelden, architectuur, muziek en technologische innovatie. Bij dit project heeft hij zich laten inspireren door de geschiedenis, het heden en de toekomst van de plek van de muurschildering op het voormalige AkzoNobel terrein vol geschiedenis, maar nu met het S/park ook mogelijkheden voor de toekomst. Delen uit deze rijke geschiedenis en de spannende toekomst vind je terug in deze muurschildering. De mural is mogelijk gemaakt door een gift in het kader van het 50-jarig bestaan van de Stichting Wesselings- van Breemen.

Van Noury tot Nouryon – geschiedenis in het kort
Even terug in de tijd, in 1838, schaffen de families Noury en Van der Lande twee windmolens en het historische pand ‘De Drie Haringen’ aan.  Even later komt daar ook een stoommachine bij. De firma Noury & van der Lande is een feit. Na een sterk begin met fusies en overnames, zijn er ook tegenslagen. Maar de firma weet er altijd weer bovenop te krabbelen. De productie van meel en citroenzuur maakt plaats voor farmacie, chemie en coatings. Intussen onder de naam AKZO, later AkzoNobel en sinds 2018 de naam Nouryon: een verwijzing naar de lange historie van de chemie in Deventer. 

 


S/park - innovatie met oog op de toekomst
Tegenwoordig is de muur van de mural onderdeel van S/park, het open innovatie centrum gericht op veeleisende chemie en technologie. Hier worden deuren, die normaal lastig open gaan, geopend voor start-ups, studenten en onderzoekers. Open innovatie gaat namelijk over chemie tussen mensen, door allerlei partijen met elkaar te verbinden werkt men samen aan de chemische en technologische ontwikkelingen die de toekomst van ons vraagt. De mural laat zien dat er op S/park spannende en interessante dingen gebeuren, waarbij de veiligheid van mens en milieu altijd voorop staat. 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Recent Posts
Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags
Please reload

Follow Us
  • Facebook - Black Circle
  • Twitter - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now