10 Feb 2020

‘n nieuwe kijk op... Deventer

We kijken met een nieuwe blik naar Deventer. Wat vinden wij bijzonder aan onze gemeente? Deventer is een authentieke, eigenwijze en vernieuwende Hanzestad. Deze week spreken we ondernemers Egbert Scheffer en Mano Scherpbier, die met hun initiatief Street Art Streets muren in de stad omtoveren tot kunstwerken.

Het verhaal van Deventer op vijftig muren

Door Luuk Talens

DEVENTER – Een havenarbeider verliest zijn pet en houdt zich ternauwernood vast aan een touw. Een schipper kijkt al pijp rok...

6 Dec 2019

Street Art Streets presenteert nieuwe muurschildering in Havenkwartier

In november openen Egbert Scheffer en Laurien Mink hun nieuwe evenementenlocatie PUNT. Als oprichter van Street Art Streets wil Egbert natuurlijk ook een prachtige muurschildering op zijn nieuwe pand. Laurien en Egbert zijn al jaren groot fan van kunstenaar “ I AM EELCO”  en samen met Street Art Streets hebben zij hem uitgenodigd om een mooi kunstwerk in Deventer te maken.

Kunstenaar “I AM EELCO”
Street Art Streets en PUNT nodigen kunstenaar Eel...

29 Nov 2019

In november openen Egbert Scheffer en Laurien Mink hun nieuwe evenementenlocatie PUNT. Als oprichter van Street Art Streets wil Egbert natuurlijk ook een prachtige muurschildering op zijn nieuwe pand. Laurien en Egbert zijn al jaren groot fan van kunstenaar “ I AM EELCO”  en samen met Street Art Streets hebben zij hem uitgenodigd om een mooi kunstwerk in het Havenkwartier in Deventer te maken.

Kunstenaar “I AM EELCO”
Street Art Streets en PUNT nodigen kunstenaar Eelco van den Berg, beter bekend als I AM EELCO, uit o...

3 Jul 2019

Egbert en Mano maken Deventer kleurrijker door street art:

‘De spoorbrugtrap is nu een échte eyecatcher’

Misschien is het je al wel opgevallen in de stad, kale muren veranderen in kleurrijke kunst door muurschilderingen. Ondernemers Egbert Scheffer en Mano Scherpbier hebben een missie: de stad nog mooier maken door het organiseren van street art. Ze halen grote namen en opkomende talenten uit de nationale en internationale street art scene naar de stad. Het nieuwste project is de spoorbrugtrap, van een doorn in het...

31 May 2019

Weer een nieuw Street Art Streets project dit keer op de Spoorbrugtrap gemaakt door Danny Rumbl in opdracht voor Gemeente Deventer als onderdeel van het "Natuurpark Deventer IJsseloevers" 

Spoorbrugtrap
In Mei 2019 presenteert Street Art Streets hun derde muur of beter gezegd een trap. Voor het project ‘Natuurpark Deventer IJsseloevers’  heeft de gemeente Deventer Street Art Streets benaderd om de spoorbrugtrap bij de uiterwaarden te verfraaien. Danny heeft een zich laten inspireren door de Ossenwaard, hij von...

29 May 2019

We waren met Street Art Streets uitgenodigd door De Stentor bij de opening van de expo van dit mooie street art school project van de Marke in de Schouwburg.

Tekst bij foto:

"Kijk, die tekening van Leigh Mook, zegt Egbert Scheffer: “ik zou meer kleur gebruiken, maar de potentie is er. Het is een geheel eigen stijl, en dat is goed in streetart.” Leigh is trots. © FOTO HISSINK"

Marke-leerlingen leven zich uit op muren van Deventer

De schouwburg hangt vol streetart. Gemaakt door VMBO’ers van De Marke, die hun kunstwerken...

13 May 2019


 

Street Art Streets
Het project Street Art Streets is een initiatief van Deventenaren Mano Scherpbier en Egbert Scheffer. Zij zijn van mening dat de stad wel wat extra eigenwijsheid en vernieuwing kan gebruiken. Onze droom is om vijftig murals in de hele gemeente Deventer te creëren, die allen een eigen verhaal over de stad vertellen.’ aldus Egbert. Inmiddels presenteert de organisatie binnen een jaar al weer de derde muurschildering.
Op 8 april onthulden zij de tweede mural op het S/park in het kader van het 50 j...

6 May 2019

Spoorbrugtrap krijgt bijzondere schildering

Van vrijdag 17 tot en met maandag 20 mei voorziet streetartist Danny Rumbl de spoorbrugtrap van een bijzondere schildering. Ook wel een ‘street art mural’ of muurschildering genoemd. De schildering is onderdeel van het project Natuurpark Deventer IJsseloevers, het natuurgebied rond de IJssel. 

Het gaat om de betonnen trap aan de spoorbrug over de IJssel, langs het Zwarte Pad. De trap komt uit in de uiterwaarden van Natuurpark Deventer IJsseloevers (Ossenwaard). De...

10 Apr 2019

Mural Johan Moorman op S/park onthuld

Het voormalige AkzoNobel-terrein in Deventer is een plek met een veelbewogen geschiedenis. Groei, brand, ondernemersgeest, fusies, krimp, oorlog, slachtoffers: alles passeerde de afgelopen 180 jaar de revue. Nog altijd is dit een plek vol energie, een broedplaats voor nieuwe ideeën, nu onder de naam S/park. Juist daarom past deze Street Art Streets mural van kunstenaar Johan Moorman zó goed op deze plek. Op maandag 8 april vindt de feestelijke onthulling plaats.  

Verleden...

3 Apr 2019

ONTHULLING:

MAANDAG 8 APRIL 2019 om 18:00 uur 

LOCATIE EVENT:   De Gasfabriek Kantine Zutphenseweg 6B / 7418 AJ Deventer

MUURSCHILDERING IS TER HOOGTE VAN: ZUTPHENSEWEG 8 DEVENTER

(Parkeren bij DE GASFABRIEK)

Onthulling mural Johan Moorman op S/park

Het voormalige AkzoNobel-terrein in Deventer is een plek met een veelbewogen geschiedenis. Groei, brand, ondernemersgeest, fusies, krimp, oorlog, slachtoffers: alles passeerde de afgelopen 180 jaar de revue. Nog altijd is dit een plek vol energie, een broedplaats voor nieuwe...

Please reload

Recent Posts
Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags
Please reload

Follow Us
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • Twitter - Black Circle